Sunday, January 19, 2014

Mora i'dit nje kange me knue

Mora i'dit nje kange me knue
nuk kam dit ka me fillue
mu rrejt mendja si shum t'jer
per me u'ba kangtar me vler

Shum u lodha dhe u mundova
si shum te tjer asgje s'fitova
jena c'men na ka ardh deka
per me knu si knon Zef Beka

Me gisht n'goj t'tan kena met
se kangetar ka pes gjasht vet
pa u'loll hic as pa menue
t'gjith e dim kush din me knue

Dom dhe s'dom ne ven te par
eshte Zef Beka e ju prift mar
emri i ti ka dal per fush
ky plot njerz diskot naj mbush

Fill mas ti vjen nje kengetare
rrit ne skena e festivale
eshte Fatmira nga tropoja
knofti zemra dhe lumti goja

Nje kengetar qe i'shkon malsorit
esht Gzim Nika n'kryet folklorit
qe nga jugu deri n'veri
ka marr fam shum emri i ti

Kush e mban sot gjall folklorin
i zot ka fal Gjovalin Prronin
kur po del ne sken e knon
s'ka nevoj per mikrofon
nam po lane per Gjovalinin
se nderoj gjith Dukagjinin

Dhe Fran Kodres ju prift mar
se ndihmu ka shum kengetar
ne c'do krahine kudo n'veri
k'nojne kengetaret tekstet e ti

Amelsina vjen ka funi
esht ka ken do jen Mhill Cuni
kurr folklorin se ndryshoj
pesdhjet vjet shales i k'noj

K'tyre shum ju urojme shnet
ju k'noft zemra dhe 100 vjet
k'ta jan zemra e folklorit
me ken dek te cojne prej vorrit

Sa per t'jert jan skenat bosh
kenketar sjan vec kjoshin shnosh
me kompiudra c'na ka gjet
s'ka met kush pa nxjerr kaset

Na te t'jert kot ja kem nis
knojme si gjelat e komshis
bajme si dim e knojme demek
por s'ja vlejme dreqit nje lek

S'esht kollaj me ken kengtar
pak e t'sakt zoti ka fal
se kengetari len kengetar
na qe s'dim ju shpallim gar

Pra dhe i'her po e perseris
kush nuk din kot mos ja nis
se e din boll mir mileti
kenketar plot ka si Lek Plepi!!

By Dritan Metushaj

0 comments:

Post a Comment