Sunday, September 21, 2014

Papa erdhi Dul nje lajm prej Vatikanit

Dul nje lajm prej Vatikanit
ja gzoj zemren cdo Shqiptarit
katolikut dhe myslimanit
dhe ket lajm e degjoj bota

se atje ku rrin Shqipjonja


Pap Francesku don me shkue
at vend t'shejt per me bekue
bash njat vend ku 50 vjet
kryq as kish nuk lan pa djeg
e Shqiptart sot jan bashku 


t'gjith drejt sheshit jan drejtu
mysliman e katolik
me shum gzim kan prit ket dit
Papa erdhi sic kish premtu
dhe na gjeti t'gjithve bashku


gjeti sheshin plot perplot
gjeti njerz tuj qajt me lot
tuj qajt njerzit vec prej gzimit
pa dallim te cdo besimit
ati shejt mir se ke ardh


kjosh jet gjat e faqe bardh
sot Shqiprin ti ke nderu
sa t'jet jeta kjosh beku
kan me shku shum muj e vite
ka me u ba Shqipni etnike


ka me mbet ne kalendar
21 dat e rradh
dat e rradh shum e vecant
ku bashkove t'gjith Shqiptart
 
  qender Tiran vite kan me shku
kurr kjo dit ska me u harru

By Dritan Metushaj

0 comments:

Post a Comment