Friday, December 13, 2013

Per vendlindjen

Per vendlindjen

Asnjehere nuk te thashe lamtumire,
edhe pse jam larg teje me vite.
Ti per mua je si nje pasqyre,
ku per nate,anderrat e mia shihen.

E kujtimet rrjedhin si ujevare,
tek cdo gure,peme dhe prag shtepie.
Kur te vegjel loznim tek livadhi me bare,
lojra te paharrueshme femijerie.

Nuk lashe gure pa te rrokullisur,
burim uji pa te shijuar.
Peme te madhe apo te vogel pa te ngjitur,
e as shteg mali e shkembi pa te zbuluar.

E cdo shtepi qe ka nje oxhak dhe voter,
mbart me vete historine e shekujve.
Per miqte bujarine e mikepritjen ne sofer,
e per armiqte pushken me brezin e fishekeve
By Dritan Metushaj

0 comments:

Post a Comment