Thursday, April 3, 2014

PO TE ISHTE DASHURIA


PO TE ISHTE DASHURIA .......??????
Të gjithë besoj se keni marre vesh....
Se një dhe një nuk bejnë dy ...!!
Prandaj te lutëm mos u çudit
nëse ....Ai ( Ajo ) , nuk të do ty ??.

Po të ishte dashuria kaq e thjeshtë
Kaq injorante në matematike .....!!
Poezitë do kishin vetëm një rresht
Dhe këngët të njëjtën muzikë ....???

Të gjithe besoj e keni marre vesh
Se dashuria është mjek popullor ...
Në emër të saj vdes fukaraja
Dhe gjunjezohet çdo diktator ...??

Po të ishte dashuria kaq e thjeshtë
Si një formulë që merret ne letër
Bota nuk do sillej përrreth saj
E ajo prap zanati më i vjetër ..!!!

Të gjithe besoj e keni marre vesh
Se dashuria ka force magjike
Ajo nuk pyet për ligje e rregulla
E aq me pak , për moshë vite ....????

Po të ishte dashuria kaq e thjeshtë
Që vjen e shkon, sa herë hapim derën
Nuk do kërkonin ta blejnë me pare
Ata që kurrë , s’ja ditën vlerën ....???
By Dritan Metushaj

0 comments:

Post a Comment