Tuesday, February 23, 2016

C'ka m'kan syt qe m'rrjedhin lot

C'ka m'ka gjet qe s'po flej dot
C'ka m'kan syt qe m'rrjedhin lot
C'ka m'ka zemra qe po m'dridhet
C'ka m'ka shpirti qe s'po mlidhet

Kam fillu e n'rregull s'jam
Ment ne kry se di aj kam
Noshta juve ju vjen seri
Por mergimi t'ban gjys njeri

Seriozisht ket pun e kam
Per vendlindjen une s'mur jam
Nuk e di a vjen noj dit
Nabat t'shals me ba i'vizit

Du me pa bjeshket e mija
Du me pa mos esht shem shpija
Du me pa gurrat dhe krojet
I shalla zot s'na nemin trojet

Du me shku ku m'ka fal zoti
Se atje do m'pushojn loti
Ne mergim nuk eshte jetesa
N'pun te rana e pa pagesa

Nuk jetohet mergimtar
Ku nuk shef flamur shqiptar
Kur nuk shoh shqipe n'flamur
Me dhem zemra se s'esht gur

Zot i mall ty t'kjoshim fal
Kur do shkoj nje dit ne shal
E ta bej nje xhiro fshatit
T'shkoj e t'hy ne kish t'abatit

Me nez qirin e t'baj urat
Per ket ven qe ka met that
Per ket zon qe eshte vetmue
Me ju lut shejtit shnanue

Du me u'lut zotit ne qiell
Si pam ken prap me na m'lell
E na fal se kem gabue
Si kem lan ate ven t'bekue

Lam c'do gja per nje jet tjeter
Kan pas than nje fjal te vjeter
Kan pas than te part e venit
Halli t'con ne luk te qenit

Por nje gja na mos t'harrojm
Vendin ton do ta kerkojme
Ma mir krip e buk me uje
Se sherbetor ne dhe te huej...!
By Dritan Metushaj

0 comments:

Post a Comment