Monday, January 27, 2014

Sa te pa drejta paska jeta,shum po vuajn disa gra t'shkreta

Sa te pa drejta paska jeta
shum po vuajn disa gra t'shkreta
shum po vuajn po hjekun keq
se per burr kan marr ka i'dreq
me rop t'shpis sillen per seri
si kafsh t'egra me fytyr njeri

Grat me t'mira vuajn n'ket jet
se s'kan fat sikur jan vet
ja u con dreqi ka i'hajvan
pes lek ore per shpi si kan
njerz hajvana shum te trash
kot si s'veshin rroba grash

Njerz demela e pialeca
rrugve i shef pertok si speca
nuk mendojne per grat dhe femin
se n'plan te par kan vu rakin
po e pine si ujte ne krue
deri sa ju p'shton pa e kuptue

Marrin borxh dhe luajne me pare
me list pin dhe blejne cigare
tap i shef gjith diten e gjat
femit n'shpi s'kan as buk that
thu se femite si kan ba vet
thon me i'rrit esht hall i let

Te shkretat gra si kane k'ta burra
se nje lek s'ja u vije lekura
shesin men rrugve si bos
punojne grat k'ta luajne bigjos
me u'shku mren vec zhurm e llafe
s'kan mundesi me t'pjek nje kafe

C'faj kan femit dhe grat e shkreta
plot me vuajtje t'ju shkojne jeta
ne mes t'hallit dhe t'gazepit
me ja hum krejt shpresat vetit
kush trajton keq ropt e shpis
mos baft hajr prej perendis ! 

By Dritan Metushaj

0 comments:

Post a Comment