Sunday, June 9, 2013

GRUAJA SOCIALISTE

GRUAJA SOCIALISTE

Ne ndertonim socializmin
nje dor kazmen,tjetren pushken
gruaja bante dru ne shpin
plot per plot mbushte dhe mushken.

Sigurimi i bukes ne vend
kete donte socializmi
sa ma shum buk te prodhonim
do na vinte komunizmi.

Cdo mengjes shatin ne krah
dilnin gjith grate ne are
Ec pas qeve dhe traktorit
duke hedhur,mbuluar fare.

E lidhnin shamine nen gushe
djepet merrnin mbi shpine
diltee me shoqet ne fushe
foshnja ne djep mbi kodrine.

U kullonte djersa e ballit
skuqnin faqet porsi prushi
digjte dielli i korrikut
neper vreshta piqej rrushi.

Luftohej kushe ishte i zoti
sepse tha nje fjale qe moti
se ku prodhohej baroti
denoheshe kot se koti

By Dritan Metushaj

0 comments:

Post a Comment