Saturday, May 25, 2013

JAM NGROHUR

JAM NGROHUR


Pse po fryen si erë e veriut
Po i trazon ndjenjat e gjalla
Ty të vie aromë hynore
Ti je vetë ajo më e rralla.

Pse e prek gjakun që vëlon
Ki kujdes se do përflakesh
Zjarri i zemres të shkrumbon
Dhe atëher kur do të plakesh.

Zemra mosh kurr s'ka njohur
Ajo kohen e ka shkelur
Gjithmon njejtë ka dashuruar
Kurr pa dashuri nuk ka ngelur.

Shpirti plak e zemra loke
Nuk kan qenë asnjëherë
Dashuria si kapel koke
Më ka ngrohur mua perherë.

By Dritan Metushaj

0 comments:

Post a Comment